BYT FRÅN OLJA TILL GASOL

Dela på 233 miljoner?

Fyra av tio små och medelstora tillverkningsföretag använder fortfarande olja i sin produktion. Dessa företag skulle kunna spara uppemot 233 miljoner kronor på att investera i mer miljövänlig energi. Det visar ny statistik som vi har låtit analysera från SCB och undersökningsföretaget Novus.

Tillverkningsföretagens omsättning

2016 stod energikostnaderna för 2,67 procent (SCB) av företagens nettoomsättning. De små och medelstora tillverkningsföretagen i Sverige hade år 2016 en omsättning på 72* miljarder kronor.

Minska energikostnaden

En minskning av energikostnaden på 30 procent skulle ge dessa företag drygt 233 miljoner kronor lägre kostnader årligen om 40 procent av företagen som använder eldningsolja ersatte den med biogasol. Dessutom får man en betydande miljöbesparing.

Visste du att gasol är ett både billigare och miljövänligare alternativ än olja?

Drygt 4 av 10 uppger att det inte visste att gasol är både billigare och miljövänligare än olja.

Så här har vi räknat:

Under 2016 köpte tillverkningsindustrin energi för 32 miljarder kronor (SCB). 2016 stod energikostnaderna för 2,67 procent av företagens nettoomsättning. De små och medelstora tillverkningsföretagen i de 12 största industriregionerna i Sverige hade år 2016 en omsättning på 72* miljarder kronor. En minskning av energikostnaden på 30 procent skulle ge dessa företag sammanlagt 233 miljoner kronor i lägre kostnader årligen om 40 procent av företagen ersatte oljan med biogasol som ger 35 procent lägre energikostnader tre år efter de att investeringen är gjord.

* Undersökningen är gjord av Novus för Kosan Gas räkning:

500 telefonintervjuer genomfördes mellan den 21 november och 8 december 2017. De intervjuade hade befattningar som teknisk chef, anläggningschef eller medlem i ledningsgruppen på tillverkande företag i Sverige med 10-249 anställda. Novus är medlem i Esomar och följer deras internationella regler för marknads- och samhällsundersökningar.

DU KAN OCKSÅ FÅ TA DEL AV DESSA BESPARINGAR. VI HJÄLPER DIG. VARFÖR VÄNTA?

Ta kontakt med oss för att få ett förslag på hur mycket ni kan spara genom att byta till konventionell gasol eller Kosan BioMix.

Sales Manager

Jonas Hult


T. 031-65 52 10
jonas.hult@kosangas.se

Sales Coordinator

Cathrine Valtersson

 

T. 031-65 52 07
cathrine.valtersson@kosangas.se

Account Manager

Åsa Karlsson

 

T. 031-65 52 05
asa.karlsson@kosangas.se

HÄMTA INSPIRATION OCH KUNSKAP OM GASOL

I handboken kan du bl.a. läsa om:

- Leveransalternativ
- Konvertering från olja till gasol
- Värmevärde
- Kemisk uppbyggnad
- Energimängd

Booklet_SE_web.pdf

Önskar du "Gasol är mångsidigt" i pappersformat,
kan du beställa den här:

Beställ gasolhandboken i pappersformat