Vem är vi

LEDANDE INOM GASOL - MED 90 ÅR I BAGAGET

Kosan Gas är Nordens ledande leverantör av gasol i bulk. I Danmark är vi dessutom marknadsledare av gasol i flaskor.

Med rötterna djupt förankrat i den nordiska gasolhistorian har vi i 90 år levererat gasol till verksamheter och privata användare – tidigare också under namnen BP Gas och Shell Gas.

Med engagement i hela Norden säkerställer Kosan Gas snabb och pålitlig gasolleverans till fler än 5.000 nordiska företagskunder.

Utveckling, miljö och säkerhet
Kosan Gas är en modern och framtidsorienterad verksamhet. Våra 90 medarbetare är erfarna specialister med fokus på utveckling, miljö och säkerhet. Vi lägger vikt på en hög servicenivå och kvalificerad rådgivning. För dig betyder det gasolprodukter och lösningar av hög kvalitet – anpassad till dina behov. 

Vi täcker verksamheters behov av energi till produktionen eller till uppvärmning - oavsett storlek eller grad av komplexitet - från enkla installationer till tekniskt avancerade anläggningar. Vi har egna tekniker som säkerställer de bästa lösningarna för våra kunder. Alltid med största möjliga omtanke för miljön.

Solida amerikanska ägare
Kosan Gas är ägda av det amerikanska energibolaget UGI Corporation. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Viby vid Århus i Danmark och vår fyllningsstation är placerad i Esbjerg. Vi har försäljningskontor i Oslo, Göteborg och Helsingfors.

Vill du veta mer - hämta faktaarket om Kosan Gas

Den här videon är inte tillgänglig eftersom den innehåller marknadsförings- och statistikcookies som du har valt bort i dina inställningar. Klicka för att ändra cookie inställningarna.
Vår mission är att göra det lätt för våra kunder att använda Kosan Gas.

Info

KOSAN GAS

Kosan Gas, ett dotterbolag till UGI International, är djupt bedrövad över krisen i Ukraina och fördömer Rysslands oprovocerade aggression. Vi hoppas på en snabb lösning för Ukraina och dess folk.

Vår främsta prioritet är den fortsatta säkerheten för våra anställda, deras familjer och våra kunder. Vi följer aktivt utvecklingen och vidtar åtgärder för att stödja kontinuiteten i vår affärsverksamhet.

Kosan Gas är verksamt i Danmark, Finland, Norge och Sverige och köper inte gas från Ryssland.  Vår gasol kommer från inhemsk raffinaderiproduktion (i alla länder där Kosan Gas är verksamt), genom importterminaler.

Fakta

Organisation

Kosan Gas är en del av en 135 år gammal familj
Det amerikanska UGI International äger 100% av aktierna i Kosan Gas. UGI är ett välskött och traditionsrikt företag, som de senaste 134 åren har gett utdelning till sina aktieägare.

Stor internationell erfarenhet
Ut över Kosan Gas äger UGI International bl.a.:

  • AvantiGas - en av de största gasol leverantörerna i Storbritannien
  • AmeriGas Partners – den största återförsäljaren av gasol i USA
  • Antargaz/Finagaz - en av de största gasoldistributörerna i Frankrike
  • Flaga - bolag med säte i Österrike och aktiviteter i flera europeiska länder

Läs mer om UGI International 

Rating

Högsta kreditvärdighet - AAA

Kosan Gas har fått AAA-diplom för högsta kreditvärdighet baserat på Bisnodes kreditvärderingssystem.