Kort om oss

VEM ÄR VI

Kosan Gas är en av Nordens ledande leverantörer av gasol i tank. I Danmark är vi dessutom marknadsledare av gasol i flaskor. Med rötterna djupt förankrat i den nordiska gasolhistorian har vi i 90 år levererat gasol till verksamheter och privata användare – tidigare också under namnen BP Gas och Shell Gas.

Med engagement i hela Norden säkerställer Kosan Gas snabb och pålitlig gasolleverans till fler än 5.000 nordiska företagskunder.

Solida amerikanska ägare
Kosan Gas är ägda av det amerikanska energibolaget UGI Corporation. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Viby vid Århus i Danmark och vår fyllningsstation är placerad i Esbjerg. Vi har försäljningskontor i Oslo, Göteborg och Helsingfors.

Utveckling, miljö och säkerhet
Kosan Gas är en modern och framtidsorienterad verksamhet. Våra 80 medarbetare är erfarna specialister med fokus på utveckling, miljö och säkerhet. Vi lägger vikt på en hög servicenivå och kvalificerad rådgivning. För dig betyder det gasolprodukter och lösningar av hög kvalitet – anpassad till dig behov.


Vill du veta mer - hämta faktaarket om Kosan Gas

Fakta

Organisation

Kosan Gas är en del av en 135 år gammal familj
Det amerikanska UGI Corporation äger 100% av aktierna i Kosan Gas. UGI är ett välskött och traditionsrikt företag, som de senaste 134 åren har gett utdelning till sina aktieägare.

Stor internationell erfarenhet
Ut över Kosan Gas äger UGI Corporation bl.a.:

  • AmeriGas Partners – den största återförsäljaren av gasol i USA
  • Antargaz/Finagaz - en av de största gasoldistributörerna i Frankrike
  • Flaga - bolag med säte i Österrike och aktiviteter i flera europeiska länder
  • AvantiGas - en av de största gasol leverantörerna i Storbritannien

Läs mer om UGI Corporation

Rating

Högsta kreditvärdighet - AAA

Kosan Gas har fått AAA-diplom för högsta kreditvärdighet baserat på Bisnodes kreditvärderingssystem.