Kundcase

GRÖN GASOL STÖDJER HUSQVARNAS MILJÖSTRATEGI

Att vi fick möjligheten att köpa Kosan BioMix var ett erbjudande som matchar vårt miljöfokus perfekt, säger Claes Hogander, EHS-koordinator hos Husqvarna. Husqvarna sparar 113 ton/år i koldioxidutsläpp av att byta till Kosan BioMix.

Husqvarna fick möjligheten att köpa Kosan BioMix, vilket är ett viktigt steg i deras miljöarbete. Klimatfokuset är högt prioriterat i verksamheten och beslutet att spara miljön med hjälp av en miljövänligare energi var självklart.

-Vi strävar efter att vara ett hållbart företag med allt vad det innebär och då är det viktigt att vi ger miljön det bästa bidrag som det är möjligt, säger Claes Hogander, EHS-koordinator hos Husqvarna. Att vi fick möjligheten att köpa Kosan BioMix var ett erbjudande som matchar vårt miljöfokus perfekt, fortsätter Claes Hogander.

Certifierad grön energi
Kosan BioMix är ett klimat och miljövänligare alternativ än konventionell gasol, olja och andra energiformer. Produkten har 20% grön andel. Vid köp av Kosan BioMix är man garanterad att motsvarande mängd grön gasol produceras och allokeras till köparen som får ett certifikat. Ungefär på samma sätt som grön el. 

-Eftersom miljöarbetet kommer högre och högre upp på agendan är det perfekt att Husqvarna nu kan använda detta certifikat som underlag i sitt arbete genom att minska sin miljöpåverkan, säger Claes Hogander.

Energikalkylen visar att Husqvarna nu sparar miljön på 113 ton mindre CO2-utsläpp per år i förhållande till  konventionell gasol. 

Kosan BioMix – grönare men med samma fördelar
På Husqvarna Group site som ligger som namnet förtäljer i Husqvarna, är en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Man använder Kosan BioMix till att värma upp gasolugnen för smältning av aluminium. Den gröna gasolen har samma fördelar som konventionell gasol samtidigt som den ger ett ännu grönare fotavtryck. 


 

 

Husqvarna fokus på miljön
Husqvarna Group skapar värde för sina kunder och andra viktiga intressenter samtidigt som strävan finns att hålla den negativa påverkan till ett minimum. Man tror att det bästa tillvägagångssättet är att integrera hållbarhet i företagets processer. Inom vissa områden har detta pågått under en längre tid, såsom att tänka på utsläpp när produkter designas. Att det nu har fått Kosan BioMix är naturligtvis ett stort steg i rätt riktning.

Fakta om Husqvarna

  • På sin site i Husqvarna är man 1500 anställda, fördelat på produktion och administration.

  • Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare.

  • I Europa är man även ledande inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna.

  • Produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder.

  • Koncernen har cirka 13 000 medarbetare i 40 länder.

Husqvarnas besparing

CO2-utsläppen är reducerade med 113 ton

Verksamheten dokumenterar sin medverkan till CO2-reduktion med ett Kosan BioMix certifikat

Skriv ut hela Husqvarna caset

Kontakta oss nu

Om du vill veta mer om hur mycket din verksamhet kan spara genom att byta till Kosan BioMix, låt oss gå igenom er existerande anläggning och ge ett förslag på de ekonomiska och miljömässiga fördelarna.

Sales & Technical Team Leader

Kenneth Dahlqvist


T. 031-65 52 08
kenneth.dahlqvist@kosangas.se

Key Account Manager

Gert Nyrén


T. 031-65 52 13
gert.nyren@kosangas.se

Key Account Manager

Jonas Hult


T. 031-65 52 10
jonas.hult@kosangas.se