Vad kan vi göra för dig?
Vi är redo för att hjälpa dig vidare med de frågor - oavsett om du är blivande eller existerande kund.
Kontakta ossFördelarna med att köpa Kosan Propan är flera men den starkaste är helhetskonceptet som man får ta del av. Man får hög flexibilitet, korta ledtider och nära till teknisk support, säger Sten Andersson Purchasing Manager på Herrljunga Cider.
Det helhetskoncept inklusive leveranssäkerhet som det anrika dryckesföretaget Herrljunga Cider AB får genom att använda Kosan Propan har och är ett långsiktigt alternativ som passar in i företagets tänk. Det är outstanding.
Hög flexibilitet , korta ledtider, och nära till teknisk support. Det är några av fördelarna med att använda Kosan Propan. Det upplever de varje dag hos västsvenska Herrljunga Cider AB. I en bransch med stor konkurrens är energivalet naturligtvis en väldigt viktig faktor och därför är man nöjd att man sedan länge har funnit den energityp som maximerar processen.
Herrljunga Cider AB använder gasolen i en ångpanna där ångan går till pastöriseringen av koncentratet den sk syrupen. I denna process försvinner alla oönskade mikroorganismer. Ångan använder de även till varmtappning och diskning. Förutom att gasol är ett miljövänligare alternativ jämfört med olja, krävs det dessutom ett minimalt underhåll av pannan då man väljer att använda gasol istället.
Gasolen kommer till Herrljunga Cider med tankbil från Göteborg, som endast ligger en timma bort.
- Fördelarna med att köpa Kosan Propan är flera men den starkaste är helhetskonceptet som man får ta del av. Man får hög flexibilitet, korta ledtider och nära till teknisk support, säger Sten Andersson Purchasing Manager på Herrljunga Cider.
Som förbrukare av Kosan Propan har man möjlighet att använda tjänsten med fjärravläsning av nivån i gasoltanken. Detta innebär att användaren inte själv behöver kontrollera nivån i tanken och avrop sker automatiskt. Energiförbrukningen hos Herrljunga Cider varierar kraftigt under året. Topparna ligger i april/maj då man har extra fokus på cidertillverkning och oktober/november då glöggproduktionen är på topp.
- Att vi slipper att själva ha kontroll på tanknivån och att avropen sker av sig själv genom fjärravläsning sparar mycket tid och gör det lätt för oss, fortsätter Sten Andersson.
FAKTA OM HERRLJUNGA CIDER: